Blackjackezni felelősségteljesen

Blackjackezni felelősségteljesen

2015-08-07 14:10:41 - Braňo "Ace"

A többi kártyajátékhoz hasonlóan a blackjacknek is a szórakozásról és a jó hangulat, a vonzó nyeremények és a kellemesen eltöltött idő élvezetéről kellene szólnia. A legtöbb játékos játék során sosem lépi át azt a határt, amin túl a függőség veszélyével kellene szembenéznie. De nincs olyan természeti törvény, ami meg tudná akadályozni, hogy valaki megbotoljon, és a szerencsejáték másik, sötét oldalán érjen földet.

Hogyan mondjam el, hogy szerencsejátékkal kapcsolatos problémám van?

A legáltalánosabb hiba a klasszikus: „Ez nem történhet meg velem, tudom magam kontrollálni.” Ez nem igaz! Ez bárkivel megtörténhet, és Önnek kell ügyelnie arra, hogy a játékkal töltött kellemes idő ne váljon kellemetlen függőséggé. A legnehezebb dolog beismerni valakinek a hibáját és még nehezebb bevallani magunknak, hogy problémánk van. Ezért sosem szabad alábecsülni a tüneteket és mindig figyelni kell azt, hogy miként cselekszünk. Tekintsen magéra kritikus szemmel és tegyen fel magának néhány kellemetlen kérdést:

  • A szerencsejátékkal próbálom megoldani az anyagi helyzetemet?
  • Több pénzt költök szerencsejátékra annál, mint amit a pénzügyi helyzetem megenged?
  • Munka közben is játszom?
  • Naponta több órát játszom?
  • Kevesebb időt töltök a családommal és többet a játékkal?
  • Gyakrabban játszom annál, mint ahányszor a barátaimmal találkozom?
  • Folyamatosan megpróbálom visszanyerni az elvesztett pénzemet?
  • A problémáimat mindig a „mai játék utánra” halasztom?

Ha a fenti kérdések közül bármelyikre igennel felelt, fokozottan figyelemmel kell kísérnie a helyzetét. Ha pedig több kérdésre is igennek felelt, akkor eljött az ideje annak, hogy abbahagyja a játékot és szakember segítségét kérje. Ennek oka, hogy Ön játékfüggőségben szenved, amely már meg is mutatkozik - vagy megmutatkozott.

Hogyan kerülhető el a függőség?

Ne becsülje alá játékszenvedélyét akkor sem, ha a fenti kérdések egyikére sem válaszolt igennel. A játéknak továbbra is főleg az örömről kell szólnia, nem pedig a nevetségesen magas nyeremények hajszolásáról.

Fontos létrehozni és betartani néhány lépést, hogy a játék ne változhasson függőséggé.

Állítson fel pénzügyi korlátokat - nyereményre és veszteségre egyaránt, tehát ha a nyeremény vagy veszteség összege túllépi az Ön által meghatározott összeget, hagyja abba a játékot. Nem számít, hogy milyen jól vagy milyen rosszul teljesít, nem számít, hogy egy nyerő széria elején, közepén vagy végén van, hagyja abba mára. Ez jó szokásokat eredményez, és ha a korlátokat is megfelelően választja ki, akkor sosem esik át a ló túlsó oldalára.

Szabjon magának adott időt a játékra - adjon meg egy ésszerű korlátot arra vonatkozóan, hogy naponta mennyi időt akar játékkal tölteni. Ezután tartsa be ezt az időt. Amíg ezt képes megtenni, nincs miért aggódnia. Néhány kaszinóban ezt a korlátot közvetlenül a kezelőpanelen is megadhatja.

Soha ne játsszon alkohol vagy kábítószer hatása alatt - ez nagyon fontos feltétel. Az alkohol és a kábítószer gátolja a racionális gondolkodást. Mindig kipihenten és frissen játsszon. Ez biztosítja, hogy tisztán gondolkodjon.

Mit tegyek, ha szerencsejátékkal kapcsolatos problémám van?

Ha úgy érzi, hogy önmaga már nem képes kezelni a szerencsejáték-függőségét, kérje szakember segítségét. Itt van néhány tipp, ami segíthet:

Bízunk benne, hogy a játékkal töltött idő kizárólag örömet jelent majd, és sosem kell használnia a fenti hivatkozásokat.

Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
Egy paklis blackjack Kártyajáték NetEnt Játszik
Pontoon Blackjack Kártyajáték NetEnt Játszik
Royal Crown Blackjack Kártyajáték Novomatic Játszik

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom