A blackjack vad története

A blackjack vad története

2014-05-30 09:58:07 -

A blackjack kártyajátékot nem egy bizonyos ember találta fel. Még mindig folynak a viták a blackjack kezdeteiről és történetéről. A játék hosszú ideje fejlődik, és az internet virtuális világa manapság is alakítja.

A blackjack kezdetei

Van egy elmélet, mely szerint már a rómaiak is játszottak egy, a mai blackjackhez hasonló játékot. Fadarabokat használta hozzá, rajtuk különböző pontértékekkel. Habár a rómaiak imádták a szerencsejátékokat, ezt az elméletet eddig nem támasztják alá szilárd tények.

Az általános megegyezés szerint a blackjack története Franciaországban kezdődött. A Chemin de fer és a Francia ferm játékokból fejlődött ki. A 18. század kezdetén már játszották francia kaszinókban, a „vingt-et-un” név alatt, mely annyit tesz: 21. A játék másik verziója volt sikeres Spanyolországban, ahol nem 21, hanem 31 pontig játszották.

Blackjack az USA-ban.

Az amerikai kolonizáció idején a 21, a ruletthez hasonlóan, átszelte az óceánt. A játék nagyon népszerű lett az USA-ban is. A Blackjack nevet Nevadában adták neki, ahol először lett törvényes a szerencsejáték. A név egy különleges tétből jött, mellyel a kaszinó több embert igyekezett bevonzani. Habár ez a különleges tét nem tartott ki sokáig, a játék új neve széles körben elterjedt, és máig használt.

A 20. század közepén a blackjack úttörői elkezdtek számológépeket használni - mely akkor még legális volt. Így igyekeztek előnyre szert tenni. Védekezésképp a kaszinók bevezettek egy sor szabályt, hogy csökkentsék a nyerés esélyeit, és növeljék saját nyereségüket. Betiltották a számológépeket, keverőgépeket kezdtek használni, és több kártyapaklis rendszert vezettek be.

1962-ben Edward O. Thorp volt az első, aki kifejlesztett egy módszert a kártyák számolására gép nélkül. Még könyvet is írt és adott ki arról, hogyan nyerhetünk blackjackben. Az amerikai kaszinók ki nem állhatták a könyvét, hiszen egyre nőtt az élelmes játékosok száma. Védelmük ismét a szabályok változtatásában rejlett. Ez azonban olyan kemény ellenállásba ütközött, akkora játékosvesztéssel és profitkieséssel járt, hogy végül el kellett fogadniuk az eredeti szabályokat, melyek máig is érvényesek.

Online blackjack

A múlt század végén a kaszinók játékai elkezdtek az internetre költözni. Itt a Blackjack bármely verzióját megtalálhatjuk. A kaszinók szoftvereit letölthetjük a gépünkre (más játékokhoz és alkalmazásokhoz hasonlóan), vagy játszhatunk online is - egy böngészőn keresztül, letöltés nélkül. Ennek számos előnye van- bármikor játszhatunk, és főleg - játszhatunk pénz nélkül, csak a móka kedvéért is.

Játssz online blackjacket kaszinóban
Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
Egy paklis blackjack Kártyajáték NetEnt Játszik
Pontoon Blackjack Kártyajáték NetEnt Játszik
Royal Crown Blackjack Kártyajáték Novomatic Játszik

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom