Egyszerű kártyaszámolás

Egyszerű kártyaszámolás

2016-07-22 10:46:23 - Braňo "Ace"

Ha arra számít, hogy a kártyaszámolás olyan, mint a filmekben, valószínűleg igencsak meg fog lepődni ha elolvassa az alábbi cikket. A valóságban nincs szüksége fotografikus memóriára és egyáltalán nem kell géniusz legyen ahhoz, hogy némi statisztikai előnyt szerezzen ebben a játékban.

Egyszerű kártyaszámolás a BlackJack játékban

A kártyaszámolásnak több fajtája is létezik ám ezek közül a legtöbb, a tapasztalt haladó játékosoknak szól. Azonban az egyszerű kártyaszámolás némi előnyt nyújthat azoknak a játékosoknak is akik kevésbé járatosak a BlackJack játékban. Ez a változata a kártyaszámolásnak egy matematikai modellen alapszik és segít a játékosoknak számontartani milyen kártyák maradtak a pakliban. Ennek alapján a játékos el tudja dönteni milyen stratégiát válasszon.

A számolás nem varázslat

Hogyan működik? Általában, a játékos számára kedvező lapok a 10-es, J, Q, K és az Ász. Az alacsony értékű lapok az osztónak kedveznek. Miért? Nos azért, mert ha a pakliban több 10-es lap és ász marad a játékosnak több esélye van kigyűjteni a 21-et.

Másrészről viszont a magas lapok előnytelenek az osztó számára, mivel akkor is kell lapot húznia ha már lapjainak értéke elérte a 16-ot. Egyszerűen fogalmazva, ha az osztó lapjainak értéke 16 és az asztalon több alacsony kártya van, akkor nagyobb az esély arra, hogy az osztó magas lapot fog húzni és ezzel veszít.

Az egyszerű kártyaszámolás alapelve

A rendszer alapelve, hogy minden kártyához egy numerikus értéket társítunk:

  • + 1 pontot az alacsony kártyákhoz például: 2, 3, 4, 5, 6, 7
  • 0 pontot a 8-as és a 9-es kártyákhoz
  • - 1 pontot a 10-hez és az ászhoz

A rendszer alapján kiszámíthatjuk a kiosztott kártyák összértékét. Elsőre bonyolultnak tűnhet, de gyakorlat teszi a mestert és némi próbálkozás után már gond nélkül tudja majd használni ezt a módszert. Miután elvégezte a számításokat, a kapott összeg alapján a következő módon határozhatja meg a tét értékét:

  • Kevesebb mint 1 pont – minimális tét
  • 2 vagy 3 pont – duplázza meg a tétet
  • 4 vagy 5 pont – triplázza meg a tétet
  • 6 vagy 7 pont – négyszerezze meg a tétet
  • 8 vagy több pont – ötszörözze meg a tétet

Kényszerítse védekező játékra a kaszinót

A kártyaszámolás nagyon hasznos mivel a játékost némi előnyhöz juttatja. Éppen ezért sok földi kaszinó megpróbálja kiszűrni azokat a játékosokat akik számolják a lapokat (erről Ben Affleck is tudna mesélni). Azonban az online kaszinókban senki sem állítja meg, hogy a gyakorlatban is kipróbálja ezt a módszert

Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
Egy paklis blackjack Kártyajáték NetEnt Játszik
Pontoon Blackjack Kártyajáték NetEnt Játszik
Royal Crown Blackjack Kártyajáték Novomatic Játszik

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom