Mítoszok és tények a blackjack játékról

Mítoszok és tények a blackjack játékról

2017-08-18 11:12:57 - Braňo "Ace"

Bár úgy tűnhet, hogy a blackjack kevésbé népszerű játék, mint a póker, a valóságban azonban sokkal többen játszanak blackjack-et a kaszinókban. Ez a játék igen gazdag történelemmel büszkélkedhet. Olvasd el alábbi cikkünket és ismerd meg a legérdekesebb tényeket és mítoszokat a blackjack játékról. Tarts velünk és fedezzük fel együtt a blackjack titkait.

  1. Az első írásos feljegyzések a blackjack játékról egy híres írótól származnak. Miguel de Cervantes Saavedra említi először (természetesen más néven) ezt a játékot, Don Quijote című művében.
  2. A leghíresebb francia uralkodó, Napóleon Bonaparte lelkes blackjack játékos volt – Elba szigeti száműzése alatt ez volt kedvenc időtöltése.
  3. A blackjack játékban a legkisebb a ház előnye, amely mindössze 0,24%. Ehhez képest az online nyerőgépeknél a ház előnye 4 – 7%, a rulett esetében pedig ez az érték 5,26%.
  4. A kártyák számolása a blackjack játékban valóban működik. Mi több, egyáltalán nem olyan bonyolult, ahogy a legtöbben hiszik és nem szabályellenes. Azonban eléggé valószínű, hogy egyes országokban, például Nagy Britanniában, udvariasan távozásra szólíthatnak fel ha számolod a kártyákat.
  5. Ha a kártyák számolása mellett döntesz, a legelőnyösebb, ha harmadik helyet foglalod el az asztalnál.
  6. Azt mondják, hogy az osztó némi előnyben részesül, mivel ő húz utoljára lapot. A Kaszinók felmérései alapján az esetek 48%-ban az osztó nyer, a játékosok pedig az esetek 44%-ban nyernek.
  7. A hosszútávú felmérések azt is kimutatták, hogy az osztó kártyáinak összértéke átlagban 18.
  8. A legjobb kártyakombináció a 21, amelyet a 20 követ... de ha azt hiszed, hogy ezt a 19 követi, akkor tévedsz. A következő ugyanis a 11, mivel ezt esélyt ad arra, hogy minimális kockázat mellett húzz még egy lapot és így igen jó eredményt érhetsz el.
  9. A blackjack játékot számos történelmi időszakban betiltották. Franciaországban például, tiltott játék volt a Francia forradalom alatt. Az Amerikai Egyesült Államokban a 19. században szinte végig tilos volt a blackjack játék. Csak 1930-ban lett törvényesen engedélyezett.
  10. Ha egyetlen csomag kártyával játsszol blackjack-et, az esélyed a 21 eléréséhez a játék kezdetekor pontosan 4,8%.
  11. A Blackjack játék saját hírességek csarnokával büszkélkedhet a San Diego-i Barona Kaszinóban. Az itt feltüntetett legendás játékosok ingyen szobát, ételt és italt kapnak, azonban nem játszhatnak a kaszinóban.
  12. A blackjack játékot Franciaországban „Vingt-et-un-nak”, Spanyolországban „Ventiuna-nak”, Szlovákiában „Oko berie-nak”, Litvániában pedig „Dvidešimt vienas-nak” (21) nevezik.
  13. Egyszer megkeverni a paklit nem elég ahhoz, hogy a kártyák véletlenszerűen helyezkedjenek el, mivel a 10-es értékű lapok gyakran egymás mellé kerülnek az előző körben. Ezért legalább kétszer kell megkeverni a paklit.
  14. A kaszinók mindent elkövetnek annak érdekében, hogy növeljék a ház előnyét. Például több paklit is használnak a blackjack játékban, ezzel a ház előnye akár 1,6%-ra nőhet.
  15. Nagyon sok új játékos veszít, azért, mert arra koncentrálnak, hogy 21-et gyűjtsenek ki. Ne felejtsd el, hogy a legfőbb cél az, hogy legyőzd azt osztót.
Próbáljon ki egy kedvenc játékot ingyen
Egy paklis blackjack Kártyajáték NetEnt Játszik
Pontoon Blackjack Kártyajáték NetEnt Játszik
Royal Crown Blackjack Kártyajáték Novomatic Játszik

Ez a weboldal sütiket használ a megjelenített tartalom minőségének javításának érdekében. A sütiket letilthatja, a böngésző beállítások menüjében. Ez az oldal csak 18 éven felülieknek szól.

Elfogadom